Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ρεβανι!!!

Ισως το πιο ευκολο μαμαδιστικο γλυκο... εγω το κανω συνηθως μς ινδοκαρυδο αλλα βρικα μια συνταγη με σιμιγδαλι κ ειπα να την δοκιμασω... το ειχε στο συνταγες της παρεας οποτε το μοιραζομαι μαζι σας....

ΡΕΒΑΝΙ, ΡΑΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ:
  1. 1φτσ σιμιγδαλι ψιλο
  2. 1φτσ αλευρι για ολες τις χρησεις
  3. 1φτσ ζαχαρη
  4. 1φτσ ηλιελαιο
  5. 4 αυγα 
  6. 3 βανιλιες
  7. 1 γιαουρτι στραγγιστο
  8. 1 μπεικιν
  9. Ξυσμα πορτοκαλιο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
  1. 3 φτσ ζαχαρη
  2. 3φτσ νερο
  3. Φλουδα απο 1 λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε σε ενα μπολ τα ασπραδια απο τα αυγα μαρεγγα. Σε ενα αλλο μπολ ανακατεβουμε την ζαχαρη με το λαδι, τους κροκους, το γιαουρτι, τις βανιλιες κ το ξυσμα. Ανακατεβουμε το αλευρι με το μπεικιν κ το προσθετουμε σιγα σιγα. Οταν το μιγμα ειναι πιο σταθερο προσθετουμε την μαρεγγα κ ανακατεβουμε απο κατω προς τα πανω. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180C βαθμους για 20-30 λεπτα. Τα υλικα απο το σιροπι τα βαζουμε να παρουν μια βραση των 5 λεπτων κ τα κατεβαζουμε απο την φωτια. Οταν το βγαλουμε απο το φουρνο το τριπαμε καλα με οδοντογλιφιδα παντου. Το σιροπι να ειναι χλιαρο κ το ρεβανι ζεστο. Γινεται πολυ αφρατο, νοστημο κ οσο σιροπιασμενο πρεπει!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου