Ισως το πιο ευκολο μαμαδιστικο γλυκο... εγω το κανω συνηθως μς ινδοκαρυδο αλλα βρικα μια συνταγη με σιμιγδαλι κ ειπα να την δοκιμασω... το ειχε στο συνταγες της παρεας οποτε το μοιραζομαι μαζι σας....
ΡΕΒΑΝΙ, ΡΑΒΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
- 1φτσ σιμιγδαλι ψιλο
- 1φτσ αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1φτσ ζαχαρη
- 1φτσ ηλιελαιο
- 4 αυγα
- 3 βανιλιες
- 1 γιαουρτι στραγγιστο
- 1 μπεικιν
- Ξυσμα πορτοκαλιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
- 3 φτσ ζαχαρη
- 3φτσ νερο
- Φλουδα απο 1 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε σε ενα μπολ τα ασπραδια απο τα αυγα μαρεγγα. Σε ενα αλλο μπολ ανακατεβουμε την ζαχαρη με το λαδι, τους κροκους, το γιαουρτι, τις βανιλιες κ το ξυσμα. Ανακατεβουμε το αλευρι με το μπεικιν κ το προσθετουμε σιγα σιγα. Οταν το μιγμα ειναι πιο σταθερο προσθετουμε την μαρεγγα κ ανακατεβουμε απο κατω προς τα πανω. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180C βαθμους για 20-30 λεπτα. Τα υλικα απο το σιροπι τα βαζουμε να παρουν μια βραση των 5 λεπτων κ τα κατεβαζουμε απο την φωτια. Οταν το βγαλουμε απο το φουρνο το τριπαμε καλα με οδοντογλιφιδα παντου. Το σιροπι να ειναι χλιαρο κ το ρεβανι ζεστο. Γινεται πολυ αφρατο, νοστημο κ οσο σιροπιασμενο πρεπει!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου