Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Νεα νοικοκυρα μερος Α' κιμας για μακαρονια

Νομιζω ειναι ενα πιατο που αγαπαμε οι περισσοτεροι!!!

ΚΙΜΑΣ
Υλικα:
  1. 500-600 γρ κιμα 
  2. 1 τενεκεδακι σαλτσα
  3. 1 κρεμμυδι ξερο ψιλλοκομενο
  4. 1 σκελιδα σκορδο η παραπανω με το γουστο
  5. Αλατι
  6. Πιπερι
  7. Λαδι
Αυτα ειναι τα βασικα για το μαγειρεμα του γνωστου κιμα. Μπορουμε να προσθεσουμε μυρωδικα οπως η ριγανι, η κανελα, δυοσμος, μαιντανο κ.α. οπως και ετοιμα μειγματα του εμποριου συνηθως γραφουν απο εξω "μειγμα κιμα". Καποιοι βαζουν κ τριμμενο καροτο για γλυκα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια πλατια κατσαρολα η σε εναν βαθυ τηγανι τσιγαριζουμε το κρεμμυδι κ το σκορδο. Μολις δουμε οτι μαλακωσαν προσθετουμε τον κιμα κ τον ανακατεβουμε να τσιγαριστει κ αυτος πολυ καλα. Μολις αλλαξει ολος χρωμα προσθετουμε την νροματα και τα υπολοιπα υλικα της αρεσκειας μας με λιγο νερο κ αφηνουμε σε χαμηλη φωτια με σκεπασμενο καπακι να βρασει.
Ο χρονος τωρα....αν ο κιμας ειναι αναμυκτος δηλαδη μοσχαρισιος με χοιρινο θα πρεπει να βρασει κανενα 45 λεπτο. Αν ειναι μονο μοσχαρι θα πρεπει 1ωρα. Αν ειναι μονο χοιρινος θα θελει μονο 20λεπτα.
Αυτο γινεται γιατι το μοσχαρι θελει παραπανω ωρα να βρασει η να ψηθει κ ουσιαστικα θα ειναι ομω. Θα φαινεται ωραιο κ ετοιμο αλλα για να ειναι μαγηρεμενο σωστα θα πρεπει να μαγηρευτει αρκετη ωρα σε σχεση με το χοιρινο. Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε στην αρχη κ εγω δεν ειχα ιδεα, μολις η σαλτσα επυζε εκλεινα το ματι και νομιζα ειναι ενταξει, αλλα απο τοτε που μου ειπαν αυτο το κανω καθε φορα κ πραγματικα αλλαζει κ η γευση ολη. Κατα την διαρκεια του βρασμου να το κοιτατε κ οποτε θελει νερο να προσθετεται δεν μπορω να πω με ακριβια ποσο θα χρειαστηται. Και αυτο ηταν...

Καλη επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου