Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σπιτικα κρουασανακια

Σημερα ο μικρος μου, μου ζητησε κρουασαν, εγω ομως δεν ειχα ετσι ειπα να δοκιμασω μονη μου. Τελικα ειναι ευκολα φτανει να εχεις ορεξη για δημιουργια!!!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ

Υλικα για ζυμη:
  1. 4φτ αλευρι για ολες τις χρησεις
  2. 1φτ γαλα χλιαρο
  3. 1 αυγο κ 1 ασπραδι
  4. 1 μπεικ παουμερ ( μπορειτε να βαλετε κ μαγια νωπη η σκονη)
  5. 1κγ ζαχαρη
  6. 1/2κγ αλατι 
  7. 1/2 βουτυρο με ηλιελαιο (μαζι να ειναι μισο φλιτσανι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
Την γνωστη...ΜΕΡΕΝΤΑ, μπορειτε βεβαια κ αλλα υλικα μαρμελαδες, λουκουμια η ακομα να τα κανετε αλμηρα με κασερι κ σαλαμι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: (τελειως προαιρετικά)
  1. 1/2 φτ ζαχαρη 
  2. 2φτ νερο
  3. 3 κσ βουτυρο
  4. 1 βανίλια 
  5. 1 φλούδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το γάλα με την ζάχαρη κ το μπεικιν τα ανακατευουμε λίγο κ προσθέτουμε το αυγό κ μετά το ασπραδι.  Βάζουμε το αλάτι προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κ το λάδι με το βούτυρο. Όταν αρχίσει να ξεκολλαει από τα χέρια κ είναι ελαστική είναι έτοιμη. Την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο ( εμένα μ βγήκαν 3 φύλλα) την κοβουμε σε 8 κομμάτια κ γεμίζουμε από το φαρδύ μέρος κ τυλιγουμε. Προθερμενουμε τον φούρνο στους 180C βαθμόυς ψηνουμε 12-15 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Για οσους κανουν κ το σιροπι... σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα μας κ τα βραζουμε 10 λεπτακια κ το αφηνουμε να κρυωσει. Ζεστα κρουασανακια-χλιαρο σιροπι βουταμε ελαφρως.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου