Σημερα ο μικρος μου, μου ζητησε κρουασαν, εγω ομως δεν ειχα ετσι ειπα να δοκιμασω μονη μου. Τελικα ειναι ευκολα φτανει να εχεις ορεξη για δημιουργια!!!
ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ
Υλικα για ζυμη:
- 4φτ αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1φτ γαλα χλιαρο
- 1 αυγο κ 1 ασπραδι
- 1 μπεικ παουμερ ( μπορειτε να βαλετε κ μαγια νωπη η σκονη)
- 1κγ ζαχαρη
- 1/2κγ αλατι
- 1/2 βουτυρο με ηλιελαιο (μαζι να ειναι μισο φλιτσανι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
Την γνωστη...ΜΕΡΕΝΤΑ, μπορειτε βεβαια κ αλλα υλικα μαρμελαδες, λουκουμια η ακομα να τα κανετε αλμηρα με κασερι κ σαλαμι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ: (τελειως προαιρετικά)
- 1/2 φτ ζαχαρη
- 2φτ νερο
- 3 κσ βουτυρο
- 1 βανίλια
- 1 φλούδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το γάλα με την ζάχαρη κ το μπεικιν τα ανακατευουμε λίγο κ προσθέτουμε το αυγό κ μετά το ασπραδι. Βάζουμε το αλάτι προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κ το λάδι με το βούτυρο. Όταν αρχίσει να ξεκολλαει από τα χέρια κ είναι ελαστική είναι έτοιμη. Την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο ( εμένα μ βγήκαν 3 φύλλα) την κοβουμε σε 8 κομμάτια κ γεμίζουμε από το φαρδύ μέρος κ τυλιγουμε. Προθερμενουμε τον φούρνο στους 180C βαθμόυς ψηνουμε 12-15 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Για οσους κανουν κ το σιροπι... σε ενα κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα μας κ τα βραζουμε 10 λεπτακια κ το αφηνουμε να κρυωσει. Ζεστα κρουασανακια-χλιαρο σιροπι βουταμε ελαφρως.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου