Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πασχαλινα τσουρεκια!!!

Εφτασε κ το πασχα καναμε κ τσουρεκακια!!! Η συνταγη ειναι δικη μου πηρα 2 συνταγες απο πεθερα κ απο αλευρι κ την εκανα 1.... την κανω 3 χρονια τωρα με επιτυχια απλα στο πλασιμο θελω λιγο δουλεια ακομα χαχααχα

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
  1. 3 κιλα αλευρι για τσουρεκι
  2. Μιση νωπη μαγια η 3φακελακια σκονη
  3. 1κιλο ζαχαρη
  4. 3 φακελακια κακουλε
  5. 3 φακελακια μαχλεπι
  6. 12 αυγα κ 2 για αλειμα
  7. 1 γαλα ζεστο
  8. 2 κσ λαδι ηλιελαιο
  9. 2 βιταμ
  10. Ξυσμα απο πορτοκαλι
  11. 2 βανιλιες
  12. 1 κγ αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το προζυμι:
Διαλυω την μαγια σε ⅔ κουπα ζεστο νερο με λιγο αλευρι κ το σπορελαιο να γινει πολτος κ αφηνω σκεπασμενο σε ζεστο χωρο για 
μιση ωρα.

Τσουρεκια:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη, το γαλα ζεστο, αλατι,μαχλεπι,κακουλε,ξυσμα πορτοκαλι, βανιλιες, κ αλευρι οχι ολο να γινει πολτος οπως το προζυμι. Προσθετουμε κ το προζυμι τμηματικα κ το βουτυρο συνεχιζουμε με ολο το αλευρι κ ζυμωνουμε καλα. Το σκεπαζουμε σε ζεστο χωρο για 1-2 ωρες να φουσκωσει καλα.
Βουτυρωνουμε τα ταψια μας κ ψηνουμε για 20-25 λεπτα αναλογα το παχος που τα εχουμε πλασει στους 180c αληφουμε με κροκο κ αν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι.

Λιγα μυστικα ακομα:
Οταν εχει φουσκωσει η ζυμη μας την αφαιρουμε απο την λεκανη κ την παταμε με τα χερια μας να φυγει ο αερας πολυ καλα.
Κοβουμε σε κομματια κ αφηνουμε 10 λεπτα να ξεκουραστουν.
Αφου τα πλασουμε τα τσουρεκια καλο ειναι να τα αληψουμε κατευθιαν με το αυγο κ να τα αφησουμε σε ζεστο μερος να ξεκουραστουν κ να φουσκωσουν.

καλη ορεξη κ καλο πασχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου