ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ (απο τα χερακια μας)
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουτακι σαλτσα
- Αλατι
- Πιπερι
- Λιγο ζαχαρη
- Λαδι
Αυτα ειναι τα πιο βασικα υλικα για μια απλη σαλτσα οποιος επιθυμει βαζει και αλλα μυρωδικα μεσα οπως μαιντανο, δυοσμο, ριγανη, κρεμμυδι η σκορδο και μπορει κ εναν συνδιασμο με αυτα οχι ολα μαζι!!!
Εκτελεση
Βαζουμε την σαλτσα κ ολα τα υλικα της επιλογης μας μεσα σε ενα κατσαρολακι κ τα αφηνουμε να παρουν μια βραση των 5 λεπτων κ ειναι ετοιμη.
Αν βαλουμε κρεμμυδι η σκοσδο πρωτα τα τσιγαριζουμε με το λαδι κ μετα προσθετουμε σαλτσα, αλατι , πιπερι παλι βρασιμο για 5 λεπτα κ ετοιμο.
Αν βαλουμε μεσα μανιταρια, καλαμποκι ακολουθουμε το ιδιο...πρωτα τα τσιγαριζουμε κ μετα βρασιμο.
Αν θελουμε να κανουμε σαλτσα με λουκανικα τηγανιτα πρωτα κοβουμε κ τηγανιζουμε τα λουκανικα κ μετα προσθετουμε την σαλτσα κ τα υπολοιπα.
Αν τα λουκανικα ειναι βραστα πρωτα τα βραζουμε σε μπολικο νερο μεχρι να ανοιξουν μετα τα κοβουμε κ προσθετουμε την σαλτσα και βρασιμο για 5 λεπτα.
Αν θελουμε να βαλουμε λαχανικα τυπου μπαρμπα σταθη παλι πρωτα τα βραζουμε η τα τσιγαριζουμε αναλλογως τις οδηγειες που μας δεινει η συσκευασια κ μετα προσθετουμε σαλτσα κ τα υπολοιπα.
Μερικα tip ακομα: υπαρχουν τρειων ειδων σαλτσες
1 σαλτσα ντοματα σπιτικη ειναι η σαλτσα απο φρεσκιες ντοματες τριμμενες στον τριφτη περιεχουν πολυ νερο και δεν πρεπει να ξεχασετε την ζαχαρη διοτη μερικες ντοματες εχουν μια ξινιλα κ η ζαχαρη την περνει. Ο χρονος βρασμου λογο νερου μπορει να ειναι λιγο παραπανω αναλλογως την πιξη που θελουμε να εχει.
2 σαλτσα σε τενεκεδακι με κοματακια ειναι η σαλτσα του εμποριου με κομματακια ντοματας μεσα αυτη για εμενα ειναι η ιδανικη σαλτσα για μακαρονια. Βραζεται με τον παραπανω τροπο των 5λεπτων κ ειναι οσο πικτη πρεπει.
3 σαλτσα πελτες ειναι η σαλτσα χωρις κομματια χωρις ζουμι παρα μονο ντοματα πικτη. Αυτη η σαλτσα θελει να προσθεσεται νερο για να βρασει 5 λεπτα αλλα μπορει να σας βγει κ νερουλι οποτε να προσθεσεται λιγο αλευτι η κορν φλαου.
αυτα νομιζω ειναι τα βασικα κ οσα εμαθα εγω ελπιζω να βοηθησα λιγακι.
Καλη επιτυχια!!!
Αν θελουμε να βαλουμε λαχανικα τυπου μπαρμπα σταθη παλι πρωτα τα βραζουμε η τα τσιγαριζουμε αναλλογως τις οδηγειες που μας δεινει η συσκευασια κ μετα προσθετουμε σαλτσα κ τα υπολοιπα.
Μερικα tip ακομα: υπαρχουν τρειων ειδων σαλτσες
1 σαλτσα ντοματα σπιτικη ειναι η σαλτσα απο φρεσκιες ντοματες τριμμενες στον τριφτη περιεχουν πολυ νερο και δεν πρεπει να ξεχασετε την ζαχαρη διοτη μερικες ντοματες εχουν μια ξινιλα κ η ζαχαρη την περνει. Ο χρονος βρασμου λογο νερου μπορει να ειναι λιγο παραπανω αναλλογως την πιξη που θελουμε να εχει.
2 σαλτσα σε τενεκεδακι με κοματακια ειναι η σαλτσα του εμποριου με κομματακια ντοματας μεσα αυτη για εμενα ειναι η ιδανικη σαλτσα για μακαρονια. Βραζεται με τον παραπανω τροπο των 5λεπτων κ ειναι οσο πικτη πρεπει.
3 σαλτσα πελτες ειναι η σαλτσα χωρις κομματια χωρις ζουμι παρα μονο ντοματα πικτη. Αυτη η σαλτσα θελει να προσθεσεται νερο για να βρασει 5 λεπτα αλλα μπορει να σας βγει κ νερουλι οποτε να προσθεσεται λιγο αλευτι η κορν φλαου.
αυτα νομιζω ειναι τα βασικα κ οσα εμαθα εγω ελπιζω να βοηθησα λιγακι.
Καλη επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου