Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Νεα νοικοκυρα μερος Α'

Ευκολακι....     Μακαρονια!!!
Μην μου πειτε οτι δεν ειναι το πρωτο φαγητο που καναμε ολες μολις μπηκαμε στο σπιτι....Βεβαια τωρα λεω ευκολακι, τοτε απλα ετρεχε ιδρωτας στην σκεψη πρεπει να μαγηρεψεις κατι... κ υπαρχουν πολλες πολλες παραλλαγες...θα γραψω πρωτα πως γινονται σκετα απλα στην κατσαρολα και θα εμπλουτισω γραφοντας σας και τις παραλλαγες(ενταξει οχι ολες...)


ΥΛΙΚΑ:

  1. Πακετο μακαρονια (ισια, κοφτα, βιδες, κοχυλια,πενες, ραβιολια κτλ.)
  2. Νερο
  3. Αλατι
  4. Λαδι
Εκτελεση
Βαζουμε την κατσαρολα με νερο μεχρι την μεση κ λιγο παραπανω στο ματι να βρασει σκεπασμενη. Μολις αρχιζει να βραζει ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας αλατι. Εχει βρασει καλα το νερο μας βαζουμε μεσα τα μακαρονια (χωρις καπακι αφηνουμε) σε ολες τις συσκευασιες για τα μακαρονια αναγραφεται η ωρα βρασμου τους σε δυνατη φωτια. Αλλα θελουν 8 λεπτα αλλα 10 η 11 κραταμε χρονο απο την ωρα που μπαινουν μεσα κ βλεπουμε οτι βραζουν. Τα σουρωνουμε ( σε τριπητο σκευος που φευγει το νερο). Λοιπον καποιοι τα βραζουν με λαδι μαζι καποιοι χωρις κ προσθετουν στο τελος. Εγω βραζω χωρις λαδι κ οταν τα σουρωνω να ξεπλενω καλα, βαζω λαδι στην φωτια να καψει κ τα ανακατεβω κ ετοιμα. Αν βαλετε λαδι την ωρα του βρασμου απλα σουρωνεται παλι κ μπορειτε να βαλετε λιγο βουτυρο στην κατσαρολα να καψει κ τα ανακατεβαιτε εκει. αυτο το κανουμε επειδη τα μακαρονια εχουν πολυ αμυλο κ κολλανε μεταξυ τους. Οποιον απο τους δυο τροπους κ να κανετε το ιδιο αποτελεσμα θα εχει απλα το ενα θα ειναι ελαφρι λογου λαδι κ το αλλο θα εχει μυρωδια βουτυρου ειναι αναλογως την ορεξη. Κ ειναι ετοιμα!!!

Τωρα μπορουμε να προσθεσουμε τυρι η καποια σαλτσα εμποριου ετοιμη αυτα ειναι που δεν θελουν αλλο κοπο.

Καλη επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου