Ευκολακι.... Μακαρονια!!!
Μην μου πειτε οτι δεν ειναι το πρωτο φαγητο που καναμε ολες μολις μπηκαμε στο σπιτι....Βεβαια τωρα λεω ευκολακι, τοτε απλα ετρεχε ιδρωτας στην σκεψη πρεπει να μαγηρεψεις κατι... κ υπαρχουν πολλες πολλες παραλλαγες...θα γραψω πρωτα πως γινονται σκετα απλα στην κατσαρολα και θα εμπλουτισω γραφοντας σας και τις παραλλαγες(ενταξει οχι ολες...)
ΥΛΙΚΑ:
Μην μου πειτε οτι δεν ειναι το πρωτο φαγητο που καναμε ολες μολις μπηκαμε στο σπιτι....Βεβαια τωρα λεω ευκολακι, τοτε απλα ετρεχε ιδρωτας στην σκεψη πρεπει να μαγηρεψεις κατι... κ υπαρχουν πολλες πολλες παραλλαγες...θα γραψω πρωτα πως γινονται σκετα απλα στην κατσαρολα και θα εμπλουτισω γραφοντας σας και τις παραλλαγες(ενταξει οχι ολες...)
ΥΛΙΚΑ:
- Πακετο μακαρονια (ισια, κοφτα, βιδες, κοχυλια,πενες, ραβιολια κτλ.)
- Νερο
- Αλατι
- Λαδι
Εκτελεση
Βαζουμε την κατσαρολα με νερο μεχρι την μεση κ λιγο παραπανω στο ματι να βρασει σκεπασμενη. Μολις αρχιζει να βραζει ριχνουμε 2 κουταλιες της σουπας αλατι. Εχει βρασει καλα το νερο μας βαζουμε μεσα τα μακαρονια (χωρις καπακι αφηνουμε) σε ολες τις συσκευασιες για τα μακαρονια αναγραφεται η ωρα βρασμου τους σε δυνατη φωτια. Αλλα θελουν 8 λεπτα αλλα 10 η 11 κραταμε χρονο απο την ωρα που μπαινουν μεσα κ βλεπουμε οτι βραζουν. Τα σουρωνουμε ( σε τριπητο σκευος που φευγει το νερο). Λοιπον καποιοι τα βραζουν με λαδι μαζι καποιοι χωρις κ προσθετουν στο τελος. Εγω βραζω χωρις λαδι κ οταν τα σουρωνω να ξεπλενω καλα, βαζω λαδι στην φωτια να καψει κ τα ανακατεβω κ ετοιμα. Αν βαλετε λαδι την ωρα του βρασμου απλα σουρωνεται παλι κ μπορειτε να βαλετε λιγο βουτυρο στην κατσαρολα να καψει κ τα ανακατεβαιτε εκει. αυτο το κανουμε επειδη τα μακαρονια εχουν πολυ αμυλο κ κολλανε μεταξυ τους. Οποιον απο τους δυο τροπους κ να κανετε το ιδιο αποτελεσμα θα εχει απλα το ενα θα ειναι ελαφρι λογου λαδι κ το αλλο θα εχει μυρωδια βουτυρου ειναι αναλογως την ορεξη. Κ ειναι ετοιμα!!!
Τωρα μπορουμε να προσθεσουμε τυρι η καποια σαλτσα εμποριου ετοιμη αυτα ειναι που δεν θελουν αλλο κοπο.
Καλη επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου