ΣΑΛΤΣΑ ΑΣΠΡΗ (ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)
ΥΛΙΚΑ:
- κουτι κρεμα γαλακτος
- Αλατι
- Πιπερι
- Λαδι η βουτυρο
Τα βασικα υλικα κ παλι ειναι λιγα για την πιο απλη σαλτσα. Μπορειτε να βαλετε μυρωδικα μαιντανο,ανιθο,ριγανι κ.α. οπως επισης μπεικον, μανιταρια, καλαμποκι και οτι αλλο σκεφτειτε....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την σκετη σαλτσα απλα ολα τα υλικα μεσα στην κατσαρολιτσα μας σε χαμηλη φωτια για μια βραση μεχρι να πηξει.
Αν βαλετε μεσα κρεμμυδι, σκορδο, μανιταρια, πιπεριες, λουκανικα τηγανιτα, μπεικον,ζαμπον,καλαμποκι η οτι αλλο που θελει τηγανισμα, πρωτα τα τηγανιζουμε ελαφρως κ μετα προσθετουμε την κρεμα γαλακτος κ τα μυρωδικα μας, αφηνουμε να βρασει για 5λεπτακια κ ετοιμο.
τα υλικα ειναι σε οση ποσοτητα νομιζουμε εμεις, η κρεμα γαλακτος αν ειναι τα 200μλ εγω βαζω 2 κουτακια. Επισης αν βγει νερουλη η πιστευεται πως θελει λιγο νερο κ σας πεσει παραπανω η σας αρεσει γενικα η πολυ πικτη σαλτσα να ξερετε αν δεν βαλετε καποιο ειδος τυρι-κασερι μεσα με ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου αλευρι η κορν φλαου εχετε το επιθυμητο αποτελεσμα δηλαδη την πυκρη σαλτσα. Αν βαλετε καποιο ειδος τυρι-κασερι απλα ανακατεβαιτε μεχρι να δεσουν ολα μαζι. Αν σας βγει πολυ πυκτη απλα προσθεταιτε νερο.Η κρεμα γαλακτος δεν θελει ψιλη θερμοκρασια γιατι κολλαει ευκολα οποτε να εχετε το νου σας....
Καλη επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου